Försäkringsrådgivning

Rätt försäkringsskydd
vid varje given tidpunkt

Ganthor AB - Äldre man som går med en käpp, som representerar försäkringsrådgivning
Rätt försäkringsskydd för dig som privatperson eller ditt företag.

Vi på Ganthor erbjuder professionell försäkringsrådgivning för både dig som privatperson och ditt företag. Vi hjälper dig med analys och genomgång av dina nuvarande försäkringar för att säkerställa att du och ditt bolag är rätt försäkrade.

Vi är medvetna om att livet innebär en mängd olika risker, vilket är varför vi strävar efter att bistå dig med rätt försäkringsskydd vid varje given tidpunkt.

Som fristående försäkringsförmedlare har vi möjlighet att erbjuda ett brett utbud av både riskförsäkringar och sparförsäkringar för både privatpersoner och företag. När det kommer till pensionssparande i försäkring kan vi erbjuda dig olika alternativ, där du själv kan välja mellan flera olika försäkringsbolag och förvaltningsmetoder såsom depåförvaltning, fondförvaltning eller traditionell livförvaltning.

Vi kan hjälpa dig med flera olika försäkringslösningar, såsom sjukförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukvårdsförsäkring, livförsäkring, tjänstepensionsförsäkring, kapitalförsäkring samt kompanjonförsäkring.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra tjänster. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt försäkringslösningar som passar dina behov och situation.

Direktpension

Direkt­pension kan bland annat användas när hela avdragsrätten för tjänste­pensions­försäkringen är fullt utnyttjad eller när man vill skapa särskilda pensions­lösningar för ledning eller andra nyckelpersoner. Direktpension regleras i ett avtal mellan dig som arbets­givare och medarbetaren. Det är ett löfte om pension som betalas ut från företaget vid avtalad pensions­ålder.

Som säkerhet för avtalet tecknar du som arbets­givare samtidigt en företags­ägd kapital­­försäkring hos oss. Ditt företag äger försäkringen och medarbetaren blir pant­havare. Panträtten fungerar som säkerhet om företaget av ekonomiska skäl inte skulle kunna betala ut pensionen i framtiden.

Kapitalförsäkring

Att spara i en kapitalförsäkring är enkelt och precis som i en pensionsförsäkring så behöver du inte deklarera förändringar som du gör i portföljen. Här väljer du själv vem som ska vara förmånstagare, dvs det är inte begränsat som i en pensionsförsäkring.

Pensionriskförsäkring

Det finns många risker för företagaren som privatperson och för företagets anställda som är svåra att förutse. Samtidigt kan de ekonomiska konsekvenserna bli påtagliga både för familj och företag om ägaren eller en medarbetare blir långvarigt sjuk eller avlider.

Det allmänna försäkringsskyddet i Sverige idag räcker inte långt och konsekvenserna kan bli förödande. Därför är riskförsäkringar ett viktigt komplement för att få en långsiktig, ekonomisk trygghet.

Tjänstepensionsförsäkring

Den pension som du kommer att få på ålderns höst är baserad på flera byggklossar. Primärt får du allmän pension (”det orange kuvertet”). Hur stor denna blir beror bland annat på hur länge du har arbetat och hur mycket du tjänat. Varje år betalas 18,5 procent av din bruttolön in till din allmänna pension. Av dessa går 2,5 procent till din premiepension (PPM) och här kan du själv bestämma hur pengarna ska placeras.

Vidare så får du även pension från din arbetsgivare. Denna kallas tjänstepension och den kan vara avtalad eller individuell. Den allmänna pensionen och tjänstepensionen motsvarar generellt 50 till 65 procent av din slutlön om du går i pension vid 65. Om du känner att detta inte är tillräckligt så kan du komplettera med ett eget privat sparande. Hos oss kan du välja mellan olika försäkringsbolag och olika typer av förvaltning för kapitalet (fondförvaltning eller traditionell livförvaltning).
Ganthor AB - Man som går iväg med ett paraply, som symboliserar beredskap och skydd i försäkring

Därför ska du välja oss

När olyckan eller sjukdomen är framme

Vi hjälper till och bistår dig med administration kring dina försäkringar när väl olyckan eller sjukdomen är där.

Försäkringsanalys

Vi hjälper dig att analysera ditt försäkringsbehov och förhandlar fram jämförbara alternativ. Vi ser till så du och ditt företag är rätt försäkrat.

Kompanjonavtal

Vi hjälper er att skriva ett juridiskt korrekt kompanjonavtal som speglar båda parters önskemål och viljor och tillser alla eventualiteter.